Marco Dolphijn

Project engineer/ calculator Marco Dolphijn :“Het zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.”

Geen functie binnen VINCI is zo breed als die van een Project Engineer. Zit er een stekker aan of gaat er stroom doorheen, dan weet Marco Dolphijn er alles van af. Met zijn uitgebreide kennis bedient hij iedere klant op maat.

 

Als project engineer heeft Marco alle aandacht voor de klant en diens wensen. Bestaande en natuurlijk ook nieuwe klanten krijgen van hem optimale aandacht. “VINCI Facilities is een organisatie waar veel klanten al lang van onze diensten gebruik maken. Daarnaast hebben we ook veel nieuwe klanten en zijn we altijd bezig om uit te breiden. Dit doen we door goed te kijken naar wat er nieuw is in de markt en hoe wij daar als organisatie op in kunnen spelen”, legt hij uit. Marco’s activiteiten vragen om een brede kennis van het vak: “Op het moment dat een klant een vraagstuk indient of een offerte aanvraagt, ga ik in overleg met de klant om te kijken wat het beste aansluit bij zijn wensen. Je moet hierbij overal van afweten, er komen namelijk allerlei uiteenlopende technische vraagstukken voorbij op het gebied van licht-, communicatie- en beveiligingsinstallaties en gebouwautomatisering.“

Continu vooruit
Nieuwe ontwikkelingen volgt Marco op de voet en past ze toe waar mogelijk. “Zaken die nog niet geïntroduceerd zijn maar hier wel al intern spelen kunnen we in werk stellen bij een klant. Zoals verlichting zonder een traditionele bedrade schakelaar. Dit is voor bedrijven die vaak intern verbouwen een oplossing. Als zij bijvoorbeeld een wand willen verplaatsen hoef je niet aan de slag met de elektrische bedrading. Dan koppelen we een draadloze schakelaar op de muur; dit zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.”

Groot, groter, grootst
Onder de talloze projecten onder zijn hoede zijn er altijd wel een paar die eruit springen. Zoals het project van Aviko dat onlangs werd binnengehaald. “Het gaat bij dit project om een gigantisch vrieshuis dat gebouwd wordt, waarbij wij de volledige elektrotechnische installatie voorzien”, vertelt Marco. “Voor de beeldvorming: het gaat om een pand van 100 bij 85 meter en 35 meter hoog. Een project met een doorlooptijd van een half jaar. We zijn nu bezig met de engineering, het voorstadium waarin we alles finetunen en kijken naar wat nog beter of slimmer kan. Daarna volgt de uitvoering. Dit is een klus waar ik trots op ben, een waar volop plek is om onze adviezen en goede informatie te verstrekken aan de klant.”

Ook werken aan je loopbaan?
Heb jij ook interesse in een brede baan net als Marco? Kijk dan of VINCI Facilities een passende vacature voor je heeft. Je vindt ze op vinci-facilities.nl/werken-bij.

 

Neem contact met ons op