Testimonial: Luc Timmen

Elektromonteur Luc Timmen: “Als er wat nieuws op de markt is en het lijkt ons handig om toe te passen, dan wil het bedrijf daar graag in investeren.”

Een breed scala aan werkzaamheden stuurt Luc Timmen op pad door het hele land. Alleen, of samen met collega’s, houdt hij zich als elektricien bezig met camera’s, datanetwerken, computers of het ophangen van verlichtingsarmaturen. “Ik kom daarmee van Groningen en Friesland tot zelfs in België.”


Vooruitstrevend werken
Van grote windmolens tot fabrieken waar toetjes gemaakt worden: Luc beweegt flexibel tussen de talloze locaties waar zijn vakmanschap benodigd is. En dat soms zelfs in een exoskelet! “Als er wat nieuws op de markt is en het lijkt ons handig om toe te passen, dan wil de zaak daar graag in investeren. Zo zijn wij de eerste die een exoskelet hebben aangeschaft. Dat is een soort van harnas dat je aantrekt. Als je zwaar werk te verrichten hebt of je moet veel met je armen omhoog om verlichtingsarmaturen op te hangen, dan helpt een exoskelet de krachten te verdelen over je lichaam. Dat maakt het werk een aanzienlijk stuk lichter.”

Trotse projecten
Luc kijkt met een goed gevoel terug op de projecten die hij verricht. Zoals die bij ICT-bedrijf Axians in Groningen. “Dat was een hele grote dataklus, waar door heel het kantoor heen iets van 500 dataaansluitingen aangelegd moesten worden. Wat betreft werkzaamheden was het goed, qua collega’s was het geweldig. Daar ging je echt lachend naar je werk. Toen die klus klaar was kregen we van de opdrachtgever nog een uitnodiging of we met ze wilden vieren dat hun nieuwe pand klaar was. Dat zijn de betere projecten!”

Ruimte voor eigen initiatief
De sfeer tussen de monteurs is over het algemeen altijd goed. Ook als je wat nodig hebt dat je werkzaamheden ten goede komt kun je er altijd om vragen, aldus Luc. “Negen van de tien keer krijg je dat wel. Of er komt een alternatief. Ze denken wat dat betreft echt met je mee, en dat is fijn. Zo had ik een initiatief met hollewandpluggen. Daarbij werkten we met een apparaat die deze pluggen vast trok, maar echt optimaal was het niet. Ik ben vervolgens zelf op internet gaan kijken naar een alternatief en ontdekte dat er een soortgelijk apparaat was waarmee het een stuk gemakkelijker kon. Die was ook nog eens eenvoudig op een accuboormachine te monteren. Toen ik vervolgens aangaf om dat eens uit te proberen werd het apparaat meteen besteld. Het werkte perfect, dus sindsdien doen we het op die manier.”

Ook werken aan je loopbaan?
Ben jij ook zo veelzijdig als Luc? Dan heeft VINCI Facilities vast een passende job voor jou. Kijk voor het aanbod snel op vinci-facilities.nl/werken-bij.

Neem contact met ons op