Veiligheid

Wij verwerpen het idee dat ongevallen op de werkplek onvermijdelijk zijn. VINCI Facilities neemt de verantwoordelijkheid om al het mogelijke te doen om de fysieke integriteit en de gezondheid van medewerkers op hun werkplek te garanderen. Het voorkomen van onveilige situaties staat centraal in onze werkmethodiek.

Om alle procedures, werkmethodes en voorzieningen op het maximaal veilige niveau te hebben is VINCI Facilities VCA-P (Petrochemie) gecertificeerd. Het VCA-P certificaat is gericht op bedrijven die risicovolle werkzaamheden in de petrochemische industrie uitvoeren, waar nog strengere eisen op het gebied van veiligheid gelden.

Veiligheid 1

Veilig en gezond werken is een topprioriteit bij VINCI Energies en een eerste vereiste voor alles wat wij bij VINCI Facilities doen. We streven naar 0% ongevallen en 0% beroepsziekten. Als merk van VINCI Energies stimuleren we onze mensen om elke dag alert te zijn op risicovolle situaties en zo te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving.   

Hieraan hebben wij onze werkwijze toegevoegd die uitgaat van SAFETY EXCELLENCE: Arbeidsongevallen hoeven namelijk niet te gebeuren. Daarom staan in al onze vakgebieden, ook in uw vakgebied, drie handelingen centraal. Overal. Altijd.

Kijken: zoek het detail dat het verschil kan betekenen tussen een mooie dag en een dag die je je nog lang zal herinneren… maar dan niet om de goede redenen.

Waarschuwen en de beslissing nemen om alles stil te leggen, wanneer er gevaar dreigt voor jezelf voor een collega of voor anderen. Voordat het te laat is.

Delen en vertellen wat je ziet. Hierover overleggen met collega’s, je klant om samen oplossingen te kunnen vinden die de veiligheid garanderen.

VINCI Facilities is ervan overtuigd dat als veiligheid en gezondheid centraal gesteld wordt er echt een risicopreventie cultuur gekweekt wordt. Deze cultuur verenigt ons en maakt ons sterker. Dat is de VINCI cultuur van SAFETY EXCELLENCE!

Neem contact met ons op