ATEX

Explosieveiligheid /  ATEX

VINCI Facilities is werkzaam op locaties waar ontploffingsgevaar kan bestaan, zowel gasexplosiegevaar als stofexplosiegevaar. Door onze ruime ervaring met deze strenge voorschriften en de langdurige contracten en projecten waar onze professionals volgens ATEX-richtlijnen werken is dit niet nieuw.

Onze procedures en het projectgebonden HSEQ projectplan is bij deze locaties gebaseerd op de ATEX 153 voorschriften voor de omgeving, de procedures en de instructies van medewerkers in Ex-omgeving.

Op die plaatsen werken wij ook alleen met explosieveilig gereedschap en materieel dat aan de voorschriften van ATEX 114 voldoet en gemerkt is met het ‘Ex’-teken. Ook de installaties en onderdelen die wij gebruiken bij installatiewerk en onderhoud voldoen aan de ATEX 114 richtlijn en procedures worden nauwgezet gevolgd bij montage en reparatie.


Op deze locaties en binnen de ATEX omgeving is het SAFETY EXCELLENCE principe van VINCI Facilities natuurlijk altijd leidend.


Op locaties met ATEX-verplichtingen worden daarom altijd de veiligheids- en toolbox meetings op locatie gehouden om hier specifiek aandacht aan te kunnen besteden en binnen het HSEQ-projectplan staan de risico’s en de risico volle stoffen met hun eigenschappen duidelijk omschreven.

 

 

 

 

Neem contact met ons op