Geconditioneerde opslag

Bij het onderhoud van installaties in de opslag- en distributiesector is het op de juiste en constante conditie brengen en houden van klimaatgevoelige producten een uitdaging. Dit geldt zowel in een kaaspakhuis, bij de opslag van geneesmiddelen of chemische producten tot en met specialistische papierproducten. Voor het ene product dient de temperatuur binnen zeer strikte grenzen te blijven, voor andere producten is de luchtvochtigheid van het allergrootste belang of mag een maximale of minimale temperatuur onder geen voorwaarde over- of onderschreden worden.

Uitdaging daarbij is natuurlijk ook de aan- en afvoer van producten die het klimaat verstoren met eventuele sluizen of luchtgordijnen om dit te voorkomen.

VINCI Facilities is in staat om niet alleen het onderhoud en beheer van dit soort gebouwen te doen maar ook om installaties te ontwerpen en te installeren om het gebouw geschikt te maken voor andere producten met hun specifieke eisen. Als voorbeeld het binnen enkele weken ombouwen van een warehouse voor high tech equipment naar geconditioneerde opslag van medicijnen. Een ombouw inclusief de aanpassing van de beveiliging en brandbestrijding en het plaatsen van noodstroomvoorzieningen.

Ook opslag van producten in een EX omgeving of andere specifieke omstandigheden behoren tot de expertise van VINCI Facilities.
 
Neem contact met ons op